Aktuellt

FestiVilla 12.6.20 och RockPerry Reload 13.6.20

Villa Sandvikens egna festival, FestiVilla, har tagit sin plats i Vasabornas hjärtan. Varje år får evenemanget positiv feedback för sin atmosfär och det idylliska festivalområdet där alla tjänster är nära till hands. Den fjärde FestiVilla festivalen kommer att hållas på fredagen 12 juni på den redan bekanta platsen och med ett i stort sett bekant koncept.

FestiVillas artister kommer även detta år från toppen av finsk popmusik. Arttu Wiskar har bl.a. fyra guldplattor, en miljonpublik på Spotify och en av årets mest spelade radiohittar Suomen muotoisen pilven alla. Paula Koivuniemi har gjort en lång karriär som sångerska inom schlager och popmusik.

Efter att FestiVilla stänger sina portar på natten mellan fredag-lördag, görs området snabbt redo för lördagens avgiftsfria barnkonsert som organiseras i samarbete med Vasa stad och affärspartners.

På lördag eftermiddag intas festivalområdet av Rockperry som gjorde en lyckad comeback förra året efter en paus på nästan tio år. Festvalen som är känd för tyngre rockmusik har ofentliggjort sina första artister, den nordirländska gruppen Therapy? och svenska Sparzanza.

Läs mer här