FestiVilla

Villa Sandvikens egen festival erbjuder det bästa av sommaren i Sandviksparken. Utöver Finlands främsta artister höjs stämningen på FestiVilla med ett mångsidigt matutbud, kvalitetsviner, picknick-feeling och Villa Sandvikens unika miljö. Barn får tillfälle att njuta av festivalstämningen på sin egen festivaldag, lördagen mellan kl 12-14. Gratis inträde till alla!

Sommarens bästa uppsättning av smaker och musik

FestiVilla är en unik kombination av mat, dryck och musik i toppklass. Festivalen fyller Sandviksparken med en skara av våra populäraste stjärnor på musikhimlen och landets mest intressanta uppträdande artister. Artistutbudet under de två dagarna garanterar feststämning för hela festivalfolket.

Under festivalen parkerar mobila gatukök i Villas park för att duka fram mångsidiga StreetFood-upplevelser. I dryckestälten bjuds det på trevlig samvaro samt eliten bland vinproducenterna och småbryggerierna. Den smakliga festivalstämningen kröns av picknickområdet som breder ut sig i parken. Festivalgästerna har även Villas fantastiska uteservering till sitt förfogande.

VIP-paket och företags­biljetter

FestiVillas VIP-paketer inkluderar musik och smakupplevelser i en förstklassig miljö. För VIP-gästerna dukar vi fram en buffé av högsta kvalitet samt ett glas skumvin i Villa Sandvikens festsal. Paketet berättigar även till att använda Villas inomhus utrymmen.

Företag erbjuds FestiVillas företagsbiljetter som inkluderar endagsbiljett till festivalområdet, en läcker portion från food trucken och fyra drinkbiljetter. Företagsbiljetterna på beställning för minst 5 personer.

FestiVillas VIP-buffet:

Förrätt:

Blandad grönsallad med syrlig salladsdressing

Havtornsgravad gädda med rödlökskompott

Lax från iskällaren, rödlök och citronmajonnäs

Rödbetsgravad sik med nässelpesto

Sandvikens kryddströmming på fyra sätt:
– smaksatt med enbär, granskott, havtorn och nässel

Rostade potatis med dillpesto

Rillette av långkokt lamm med gräslöksmajonnäs och rågsmula

Rostbiff, Waldorfsallad och rostade nötter

Svartrot- och potatissallad

Bön- och olivsallad

Gurka och morot marinerad i Villa Sandvikens egna ättika späd

Skagentoast med flodkräftor och ägghalvor

Havtornsbröd och lingonlimpa samt ekologiskt kärnat smör

Huvudrätt:

Lax som rökts i Sandvikens kök, serveras med limehollandaise

Oxbringa bräserad i 48 h, serveras med ölsås

Gruyèreduchessepotatis med ärter stuvade i grädde

Rostade säsongens grönsaker

Efterrätt:

Pavlova med havtorn

Barnens Festival

På barnens egen festivaldag rockar vi loss till Hevisaurus och njuter av Mimi & Kuku-duons musikteaterföreställningar. På barnens dag har alla barn gratis inträde till FestiVilla!

Fredag (f-18)

Portarna öppnar kl. 18

Lenny & The New Wings

Rockband med Lenny Paarma, Ana Naali, John J. Kulju och Hank Mannio
Lyssna:

The Nipples

Bandet grundades 2013 och släppte ett nytt album hösten 2016. Bandet vars liveuppträdanden vibrerar av energi spelar kraftfull bluesrock-soul.

Yön Polte

Sammansättningen som fick en raketstart på karriären med sin första singel Tyttö sinä olet meritähti består av Stig och rapduon Kuningas Pähkinä och Setä Tamu från Vasa.
Lyssna:

Ile Kallio Big Rock Band

Bandet grundades 2013 och släppte ett nytt album hösten 2016. Bandet vars liveuppträdanden vibrerar av energi spelar kraftfull bluesrock-soul.
Lyssna:

Kaija Koo

Den stående favoriten Kaija Koo återvänder från spelningsuppehållet. Damens turnérepertoar, som redan sedan tidigare är fullspäckad med hitlåtar, kompletteras av favoritlåtarna på det senaste albumet från november 2016, Siniset tikkaat och Nää yöt ei anna armoo (feat. Cheek). Kaija är nominerad i tre kategorier på 2017 års Emma-gala.
Lyssna:

DJ Lapa

Legendariska Dj Lapa underhåller i pauserna.

Lördag (f-18)

Portarna öppnar kl. 18

Unia

Unia som dryper av känslor och stämning serverar alternativ musik och popkrokar
Lyssna:

K.A.J.

KAJ, som väckte den stora publikens intresse med sin Vörådialekt, har trots den unga åldern redan ett legendariskt rykte. De tre österbottningarna kombinerar musik, dans och humor i sina shower.
Lyssna:

Tribute to Queen – Kimmo Blom

Kimmo Bloms Tribute to Queen kombinerar rocklegends hittar och toppsolist Bloms uppträdande till en av kvällens finaste upplevelse.

SANNI

Toppnamnet bland finska artister, Sanni, har säkrat sin plats i finländarnas hjärtan med låtarna som hon skriver både text och musik till själv. Det senaste albumet som bär hennes namn kom ut i oktober 2016 och sålde platina redan före release. Den första singeln på albumet Että mitähän vittua slog alla streamingrekord och visade vägen för albumets andra blivande hitlåtar Vahinko, Oo se kun oot (feat. Paperi T) och Ku Kanye Kanyee (feat. Cheek). Sanni korades till årets kvinnliga artist på Emma-galan 2014 och 2016. I år är hon nominerad i sex kategorier.
Lyssna:

Poets of the Fall

Den långa linjens rockfavorit gav i fjol ut albumet Clearview som även tog gruppen på utlandsturné. Den långa turnén avslutas på hemlandets scener.
Lyssna:

DJ Lapa

Legendariska Dj Lapa underhåller i pauserna.

Barnens Festival

Portarna till barnens fest öppnar kl. 12

Hevisaurus

Giganten inom dinosaurusheavyrock, Hevisaurus, är barnens favorit. Bandet som grundades 2009 tog 2010 en Emma med sin barnmusik.
Lyssna:

Mimi & Kuku

Barnmusikteaterduon Mimi & Kuku involverar barnen i sina föreställningar. Den energiska duon behandlar högaktuella ämnen i barnens värld och aktiverar deras tänkande och fantasi genom föreställningarna.
Lyssna:

Biljetter

FREDAG 16 JUNI f-18
Biljetter 40 €/35 € med S-förmånskort
+ expeditionsavgift

LÖRDAGEN 17 JUNI f-18
Biljetter 40 €/35 € med S-förmånskort
+ expeditionsavgift

Tvådagarsbiljett 16–17 juni
70 €/60 € med S-förmånskort
+ expeditionsavgift

VIP-paket 105 €: Inkluderar endagsbiljett till festivalområdet, ett glas skumvin och VIP-buffet i Villa Sandviken. Berättigar att använda Villas inomhus utrymmen.

Företagsbiljett 60 €: Inkluderar endagsbiljett till festivalområdet, gourmetmatportion från food truck och fyra drinkbiljetter. Företagsbiljetterna på beställning för minst 5 personer.

Biljetter och biljettpaket säljs i Studio Ticket.

VIP-paket och företagsbiljetter säljs av Villa Sandvikens försäljningstjänst: tel. +358 20 7808850 eller myynti@villasandviken.fi.