Julbord

Villans julbord
3-21.12.19 tis-fre kl.11-15 och fre-lör 17-22.
Jullunch på lördagar 7.12, 14.12 och 21.12 kl. 11-15.

Pris 42€ med S-Bonuskort, norm. 44€

FÖRRÄTTER

  • Grönsallad G,L
  • Hallonvinegrett G,L
  • Basturökt kinkku G,L
  • Rökt kalkonbröst och tranbärscreme G,L
  • Gravad lax med apelsinsaffran och hovmästarsås G,L
  • Gravad sik G,L
  • Varmrökt lax G,L
  • Rågknappar och mousse på kallrökt lax L
  • Mousse på rökt sik och skärgårdsbröd G,L
  • Sandvikens strömming (tranbär och enbär) G,L
  • Glöggsill G,L
  • Glasmästarsill G,L
  • Senapssill L
  • Gubbröra G,L
  • Kokot potatis med dill G,L
  • Ägghalvor med flodkräftsskagen L
  • Rom från regnbågsforell, gräddfil och rödlök G,L
  • Leverpastej och timjanlingonstuvning G,L
  • Viltterrin och svartvinbärsgelé G,L
  • Rödbetssallad, rödbetsgrädde G,L
  • Picklade kantareller G,L
  • Grönsaksterrin och mintgelé G,L
  • Surdegsbröd L
  • Skärgårdsbröd L
  • Kärnat smör G,L

HUVUDRÄTTER

  • Kålrotslåda
  • Morotslåda
  • Sötad potatislåda
  • Bräserad rödkål, ärter och plommon
  • Björkens traditionella julskinka och konjak-tranbärssås
  • Grillad lax och vitvinssås G,L
  • Röbetsgratäng med auraost

EFTERRÄTTER

  • Julstubbe G,L
  • Pannacotta med kardemumma G,L
  • Chokladkaka L
  • Glöggostkaka G,L

OSTAR

  • Peltolas Blue
  • Ylimartimos bondost
  • Juustoporttis viinitarhuri
  • Havtornskompott
  • Tranbärskompott
  • Äppelkompott